Om oss som driver Aktiv Hundcenter
Att starta och driva Aktiv Hundcenter är en dröm som går i uppfyllelse. Hundar har sedan länge varit en stor hobby och sedan 2010 arbetar både Linda och Pär fulltid med hundar. Arbetet med hundarna är 7 dagar i veckan och kan nog mer kallas för en livsstil.


 Vår utbildning

Tryck på bilden för

att läsa mer om våra utbildningar

Pär

Pär har ett stort hjärta för hundar och vill alltid göra det bästa möjliga för varje hund. En stor djurkänsla och

förmåga att individanpassa gör att de flesta hundar tycker mycket om Pär.


Det har alltid funnits djur i hemmet och under Pärs uppväxt fanns det Bichon Frisé i hemmet.

Genom åren som gått har det varit flera fantastiska hundar i familjen, alla med sina personligheter.


Egna träningshunden idag är Accza och det är framförallt tävlingslydnad och agility som står på agendan men överst på listan är nog en härlig promenad i skogen tillsammans med sin fyrfotade vän.Linda

Linda är en sann djurvän med stort intresse för hundar och hundsport. Dagligt arbete med hundgästerna på pensionatet och kvällar som ofta ägnas åt hundkurser för hundägare och deras hundar gör att hela livet andas hund.


Djurintresset har alltid varit stort och hund har det funnits i familjen sedan barnsben. Det riktigt stora hundintresset startade egentligen i tonåren då Linda började träna med familjens Labrador Gotte. Två år senare fick Linda sin första egna hund, Dalmatinern Lee.


Idag är det Kelpien Rejza som är Lindas följeslagare och tävlingskompis.


Under åren har Linda tillsammans med hundarna tävlat i lydnad, agility, utställning och barmarksdrag men har även tränat bruks, viltspår, flyball och brandvarning.

Instruktör blev hon på 90-talet och har sedan dess utbildat många hundägare. Blev diplomerad Hundmassör 2006 och med det ett större intresse och medvetande för friskvård.

 

Ständigt finns det en hunger efter ytterligare kunskap och Linda går gärna kurser och vidareutbildar sig, desto mer man lär sig ju mer känner man att det finns att lära.