KurserKurser för Dig som önskar belöningsbaserad träning. Det erbjuds tävlingsinriktade kurser för Dig som vill utvecklas och samtidigt ha roligt ihop med Din hund.

Med små grupper och positiv förstärkning vill vi att både förare och hund

ska ha kul på vägen mot deras mål.


Vi har kurserna på vår egen träningsbana med väl tilltalande belysning

och full hinderpark. Under vintermånaderna hålls kurserna inomhus.

Tryck på länken nedan för att komma till kursanmälan

Agility Foundation

För blivande agilitystjärnor

Kursen för dig som vill få en bra start på vägen mot Er agilitykarriär. 


Vi kommer arbeta på att ge hunden grunder som kommer behövas för att bli en duktig agilityhund och som kommer finnas med som bas under hela hundens aktiva tränings- och tävlingskarriär. Vidare kommer vi arbeta på förarens handling så att hunden lätt ska kunna följa och veta vad som föräntas. Så att Ni ska kunna bli ett starkt team tillsammans. 


Kursen är öppet båda för unga- och vuxna hundar. 

Sista
anmälan

9/1 

Agility

Coachgrupp

Coachgrupp med en träff i månaden från januari fram till och med maj månad. 

För att lyckas bra med agilityträningen kan det ibland behövas lite extra och här i denna coachgruppen vill vi att det ska vara lite extra.

Privatlektion

Önskar Du en privatlektion för

att komma vidare i träningen500 kr/timme (1-2 personer)


Lunchträning

Mån-fre kl 12.00 el 13.00

 400 kr/timme


Under vinterhalvåret tillkommer  kostnad för hyra av inomhushall.


Är Ni en grupp som önskar

hel- eller halvdag

kontakta oss för prisuppgift.

Agilitykvällar

Fristående träningskvällar

Somliga vill träna lite extra på grunder och somliga vill springa bana. Så här kommer några fristående kvällar med just grundträning och banträning. Kvällarna är helt fristående från varandra.

Vid anmälan ange om du vill vara med på Grundträning eller Banträning samt vilken eller vilka veckor. 

Minst 4 och max 6 deltagare per tillfälle.


Företräde för dem som önskar både grundträning och banträning samma kväll (gäller fram till en vecka innan kurskvällen).

Båda grupperna samma kväll ger även 50 kr i avdrag på den kvällens träning. 

Tävlingslydnad

  Från startklass till klass 3Vi kommer vi arbeta med detaljer och moment som vi möter i tävlingslydnadens olika klasser. Utöver tävlingsmomenten behöver vi förbereda oss själva och hunden för tävling och vi kommer jobba med tävlingsträning så att steget mellan träning och tävling blir mindre.

Vi vill ge Er goda förutsättningar för att lyckas och att varje ekipage ska finna fokus, attityd, engagemang och framförallt glädje i sin träning.


Under träningarna kommer det arbetas både i grupper och individuellt samt att det avsetts tid för förarens önskemål. Träningen kommer individanpassat efter ekipagets nivå samt individuella önskemål.


Vi ska ha roligt ihop med våra hundar och med varandra, se utveckling och samtidigt få dela glädjen med varandra och följa varandras resa mot framtida mål.


Kurserna hålls utomhus på
Aktiv Hundcenter samt inomhus på AnnGillitybanan
i Kongsmarken.


Anmäl på kursanmälningssidan
vilken kurs Ni önskar.

Sista anmälan den 14/1 och därefter återkommer vi. 

Valpskola

För valpar och unghundar med tävlingsambitioner


Kursen för dig som vill få en bra start och skapa goda vanor för vardag och träning och starta resan mot Er tävlingskarriär. 


Under kursen kommer vi praktiskt och teoretiskt arbeta med de viktiga grunderna som hunden kommer att ha som bas under hela sin aktiva tränings- och tävlingskarriär. 


Vi utgår dels från Maria Brandels och Siv Svendsens succebok Bäst Var-Dag samt Maria Brandels Från Valp till Stjärna.


Det hunden gör ofta blir den bra på och vi ska lära oss att styra över vad hunden ska bli bra på. Vi vill på ett kul, enkelt och effektivt sätt få hunden att bli den stjärna Ni önskar. 


Grundträning mot tävling

För den blivande tävlingshunden


Kursen för dig som redan tränar med Din unghund (eller vuxna hund) och som vill jobba för bra grunder för vidare träning mot tävling i någon hundsport.

Kursen är både för Dig som har siktet inställt mot lydnad och för Dig som siktar på agility samt givetvis även för Er som har andra hundsporter som mål. Förutom unghundar funkar kursen även bra för den vuxna hunden som vill bättra på grunderna, det är ju de bra grunderna som ofta gör skillnad.

Ett litet smakprov:
Engagemang, jobba mot föraren, jobba från föraren, runda, stimuluskontroll, target, hämta föremål, kroppskontroll, uthållighet, störningsträning, kedjor, stadga mm

Agility

För tävlingshundar

Agtilitygrupper på olika nivåer där vi tränar teknikövningar, kombinationer och banor med utveckling för både förare och hund.


För att hunden snabbt och rätt ska kunna ta sig runt en bana behövs det att föraren är tydlig. Vi lägger därför stort fokus på förarens handling så det ska bli så lätt som möjligt för hund och förare att förstå varandra på agilitybanan. Samtidigt vill vi ha hundar som med hög fart utför hinderna tekniskt väl och självständigt.


På ett lekfullt sätt vill vi få följsamma och lyhörda hundar som är tekniskt duktiga och har full förståelse för förarens handling.


Du och Din hund är ett team och vi vill plocka fram det bästa ur Ert team


Dessa agilitykurser startar lite längre fram under terminen.


Kurserna hålls utomhus hos oss på Aktiv Hundcenter samt inomhus på Agilityfritid i Marsvinsholm.


Anmäl ditt intresse på kursanmälningssidan senast 6e februari så fördelar vi platserna så att grupperna blir jämna.Aktiv Hundcenter i Vismarlöv       Adress: Eksholmsvägen 357-15, 233 76 Klågerup         E-post: linda@aktivhundcenter.se         Tele: 0739-516 836