Kurser


Det erbjuds tävlingsinriktade kurser för Dig som vill träna och ha roligt ihop med Din hund
och samtidigt utvecklas och komma närmare Dina mål.


Kurserna hålls i vår nya fina inomhushall.

Tryck på länken för att komma till aktuella kurser

Agility

  Från nybörjare till klass 3

Agilitygrupper på olika nivåer från Foundationkurs till Coachgrupper.


Vi tränar grunder, teknikövningar, kombinationer och banor med utveckling för både förare och hund. För att hunden snabbt och rätt ska kunna ta sig runt en bana behövs det att föraren är tydlig. Vi lägger därför stort fokus på förarens handling så det ska bli så lätt som möjligt för hund och förare att förstå varandra på agilitybanan. Samtidigt vill vi ha hundar som med hög fart utför hinderna tekniskt väl och självständigt.


Vi har vanligen terminskurerser i agility men även kortkurser, temakurer med mera enligt önskemål.

Grundträning

För valpar, unghundar & vuxna hundar


Grundkurser som Bästa Starten, Bäst Var Dag eller Från Valp till Stjärna är exempel på kurser där vi tränar på bra grunder för hundens framtid.


Detta är kurser för dig som vill få en bra start och skapa goda vanor för vardag och träning samt starta resan mot Er tävlingskarriär. Här arbetar vi praktiskt och teoretiskt med de viktiga grunderna som hunden kommer att ha som bas under hela sin aktiva tränings- och tävlingskarriär. 

Privatträning

I vår inomhushall här på Aktiv Hundcenter


Privatlektion vardag dagtid (innan 17.00)

600 kr / timme


Privatlektion kväll (efter 17.00) & helg

800 kr / timme 

I priset är kostnad för inomhushall inkluderatVid privatlektion är det vanligen 1-2 personer men maxantalet är 6 personer.
Vid tre personer eller mer är minsta bokningsbara tid 1,5 timme.

Ibland kan privatträning vara ett bra alternativ. Träningen sker på den stående banan och Ni väljer själv vad Ni önskar träna och vad Ni önskar få hjälp med. 

Tävlingslydnad

  Från startklass till klass 3

Grupper i tävlingslydnad på olika nivåer från Startklass till klass 3.


Vi tränar på detaljer och moment som vi möter i tävlingslydnadens olika klasser. Utöver tävlingsmomenten behöver vi förbereda oss själva och hunden för tävling så vi tränar på tävlingsträning så att steget mellan träning och tävling blir mindre. Vi vill ge Er goda förutsättningar för att lyckas och att varje ekipage ska finna fokus, attityd, engagemang och framförallt glädje i sin träning.


Våra lydnadskurser kan vara allt från enstaka temakvällar till terminskurser och utbudet varierar. 

Instruktör på kurserna är Linda Rockler


Jag har hållt på med hundträning i många år och har varit instruktör nästan lika länge. Första instruktörsutbildningen var redan 1995 och många nya erfarenheter och utbildningar har tillkommit sedan dess. 


Framförallt är det agility och tävlingslydnad som lockar och det har tävlats med hela sex olika raser (Kelpie, MAS, Malle, Dobermann, Whippet och Dalmatiner). Förutom vanliga tävlingar har det blivit både ungdoms SM i de yngre åren och vanliga SM som vuxen. 

Att hjälpa ekipage framåt i träningen så att de kan komma ett steg närmare sina mål är fantastiskt roligt och när elever lyckas är det verkligen dubbel glädje. 

Externa kurser

Utbildning på annan ort


Är Ni ett träningsgäng, grupp eller klubb som önskar kurs så kommer vi gärna och håller en heldag- eller helgkurs hos Er. 

Vi är sammarbetspartner till Maria Brandel & Siv Svendsen, NoLimitObedience.
Så önskar Ni inspirationsdagar i Bäst Var Dag eller Bästa Starten för klubbens instruktörer och hjälpinstruktörer så kommer vi gärna till Er.

Skriv till oss och berätta om Era önskemål
Kurs@aktivhundcenter.se